stary przepis po babci, uwielbiam, zawsze przezd tłustym czwartkiem uruchamiamy produkcję, tak , żeby starczyło smaku na cały rok:)
przepis ku pamięci i do wypróbowania dla chętnych :)
25 dag mąki
2 żółtka
1 jajko
łyżka czubata śmietany kwaśniej
łyzka octu lub wódki
2 dag cukru pudru
zagniesć i wałkować - tu cały sekret - bardzo cieniutko ( tu przydaję sie meskie silne ramię :)
wyciąć , wywinąć i smazyc na rozgrzanym oleju, czuwajac bo szybko się brązowi, posypac cukrem pudrem i delektowac sie rodzinnie, smacznego:)
* przedstawiona na zdjęciach ilość wyszła z półtorej porcji
Etykiety
kolce
(90)
filc
(89)
filcowanie
(81)
prywatnie
(57)
komplety
(53)
jagoda
(52)
bransa
(45)
naszyjnik
(44)
brocha
(34)
kotto
(27)
foto
(13)
jagodowy projekt 2014
(12)
ceramika
(11)
geograficznie
(11)
zakładki
(9)
pierścionek
(6)
Figa
(5)
candy
(5)
jagodowy henmejd
(4)
u-szyte
(4)
kuchennie
(3)
kulki
(2)
organtynki
(2)
spinki
(2)
drzwi
(1)
maskota
(1)
masosolnie
(1)
przepiśnik
(1)
sowa
(1)
zawieszki komórkowe
(1)
Aż ślinka cieknie :) przepis zanotowany i zostanie niebawem wykorzystany :) smacznego życzę!
OdpowiedzUsuńMniam! Chyba też mi się zachciało przypomnieć ten smak :)
OdpowiedzUsuń